söndag 7 oktober 2012

En trött gäst

Just nu har vi besök här hemma av hunden Indie. Hon har bott på ett härbärge på Irland och kom till Sverige igår. Så nu bor hon här i väntan på att hon ska få en egen familj. Organisationen Friends Forever räddar hundar på Irland där ca 5500 hundar avlivas varje år eftersom de inte har någon ägare. Så organisationen tar dem till rescue centers där de får bo ett tag innan de flygs till Sverige. När de kommer till Sverige placeras de ut på jourhem i väntan på att någon ska vilja ta hem dem. 
Det var så Indie kom hem till oss. Vi är hennes jourhem tills att hon får en egen familj. Hon är en border collie-blandning och ser ut som en väldigt kompakt border collie. Väldigt söt med andra ord. Hon är väldigt trött efter resan och finner snabbt ro. Indie är väldigt glad och kan klättra över 2 meter höga staket. .Penny försöker få henne att leka men de kommer inte riktigt igång. Men får Indie sova ut ordentligt så ordnar sig den saken också. David är glad över att hon förstår varför det är roligt med bollar, något som Penny tycker är tråkigare än pinnar. Och pinnar är fruktansvärt tråkiga. 
Om man vill läsa mer om organisationen finns de här


Det var genom en liknande organisation som vi fick Penny, och vad vore livet utan någon som jagar skuggor och skäller i sömnen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar